Doneren

Geachte bezoeker,

Heeft u nog bidprentjes liggen en u wilt dat deze een betrouwbare bestemming krijgen, laat het mij dan even weten via info@willyribbers.nl

U kunt ze ook versturen, bij grotere aantallen kom ik ze bij u ophalen. De adresgegevens kunt u vinden onder Contact

===========================================

Door de geweldige donatie van bidprentjes (ook wel doodsprentjes of gedachtenis prentjes genoemd) uit het hele land heb ik nu in totaal ruim 95.000 stuks in mijn bezit, waarvan er nu 79.469 op deze website staan. Dus u zult begrijpen, er is nog veel werk aan de winkel.

Mag ik u allen hartelijk danken voor de geweldige donatie in de afgelopen jaren en in het gestelde vertrouwen in mij.

Mijn dubbele bidprentjes, doodsprentjes of gedachtenis prentjes worden alleen geruild met betrouwbare collega verzamelaars en worden door mij niet voor commerciële doeleinden gebruikt.

Let op!

Er zijn veel verzamelaars die commerciële handeldrijven met de bidprentjes dus kopen en verkopen. Deze verzamelaars bieden de prentjes meestal aan op internet. Ik vind dit niet juist en doe hier niet aan mee. Wel zullen op verzoek de portokosten van een zending die is toegezonden worden vergoed.

Stuurt u vooral geen mail als u handelaar bent en prentjes wilt kopen of verkopen, aan deze praktijk doe ik niet mee, en zal dan ook niet reageren.

=============================================

Archief

Mijn verzameling bidprentjes heb ik in mijn archief in twee delen opgesplitst.  Zij die vóór 1966 zijn overleden zitten in ordners opgeborgen op datum van overlijden. Dit waren veelal kleinere bidprentjes die niet dubbel konden worden gevouwen.

Vanaf 1970 waren ineens bijna alle bidprentjes groter en konden dubbel worden gevouwen. Hier heb ik een scheiding in gemaakt en zij die vanaf 1966 zijn overleden zitten op alfabetische volgorde in afgesloten plastic dozen.

Foto: Carel Schutte

=======================================================

Terug home