Wie ben ik?

Ik ben Willy Ribbers, geboren te Beltrum gemeente Eibergen en woon al sinds 1972 in Lichtenvoorde, gemeente Oost Gelre.

Mijn vader is overleden op 20 december 1975 en mijn moeder op 15 januari 1990. Bij het opruimen van haar kamer kwam ik een kerkboek tegen met daarin enkele tientallen bidprentjes keurig gerangschikt in de week waarin hij/zij was overleden. Zo kon zij tijdens de wekelijkse kerkvieringen extra aandacht schenken aan de overledene.

Voor vergroting druk op afbeelding

  

Hier is mijn hobby, het verzamelen van bidprentjes begonnen met als resultaat een verzameling van ruim 95.000 stuks. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met het digitaal registreren van mijn verzameling met als resultaat dat de teller nu staat op 80.339 stuks die ik op deze website heb geplaatst.

In de komende periode zullen regelmatig gegevens worden toegevoegd op deze website.

De bidprentjes werden tot voor kort ingevoerd in een zelfgemaakt programma (met dank aan Rik) met veel zoek mogelijkheden en ruimte voor het invoeren van eventuele bijzonderheden.

Voor vergroting druk op afbeelding

Inmiddels ben ik overgestapt met het invoeren in Access naar Excel.

Ook zijn de zoek mogelijkheden verder uitgebreid wat het vinden van een specifiek bidprentje nog gemakkelijker maakt.

Ik ben blij dat ik regelmatig verzoeken ontvang om een scan of kopie van een bepaald bidprentje te maken en dit (gratis) beschikbaar te kunnen stellen. Vele bezoekers maken zo dan ook dankbaar gebruik van mijn verzameling.

Regelmatig zit er bij thuiskomst weer een enveloppe of pakje met daarin verschillende bidprentjes in de brievenbus. Vaak zonder afzender en ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om ook alle anonieme gevers hartelijk te bedanken.

Heeft u naar aanleiding van het bezoeken van deze website nog vragen of suggesties dan hoor ik dit graag via: info@willyribbers.nl

Willy Ribbers.

Terug home